сряда, 1 юли 2015 г.

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ПРАВИЛНО ЗА НАШИТЕ ОБУВКИ ИЛИ ТЕОРИЯ ЗА ДОБРИЯ ВЪНШЕН ВИД

     

  ГРИЖИ ЗА ОБУВКИТЕ :                                                          
За да направим добро впечатление, трябва да се стараем обувките ни винаги да бъдат лъснати и в добро състояние. Грижата за обувките е от изключително важно значение за да се чувстват краката ни удобно в тях, 
 както и за добрият им външен вид и продължителната им безпроблемна експлоатация. Дори и най-изискания тоалет може да направи лошо впечатление ако обувките ви и прическата ви не са "ДОБРЕ". Но както казват англичаните: "If there is a problem there is a solution" или всеки проблем си има своето решение, така че ако спазваме известни правила, можем да носим и да се радваме на любимите си обувки дълго време.
NED'S Shoes

    Обувната козметика - не е лукс, а необходимост. 
    Преди да нанесете каквито и да било продукти за грижа, уверете се, че сте премахнали мръсотията от повърхността на обувката с гъба, четка или влажна кърпа.
     Не  носете кожени обувки в дъждовно време, използвайте гумени обувки.
   
Използвайте обувките си според предназначението им. Не ритайте топка с официални обувки.
    
Избягвайте използването на лачени обувки при температури под -5 ° C.
    
Не обувайте дизайнерски обувки на чакъл, трошен камък, заснежени и мокри повърхности, особено ако има техническа сол.

    Не обувайте обувките на бос крак - обувките може да замиришат. Затова трябва да се избягва обуването им на бос крак и непременно да се слагат чорапи когато това е възможно.  Не стягайте връзките в областта на глезена, за да се избегне нарушаване на кожата . Обръщайте  внимание на факта, че поради прекомерно изпотяване на краката може да забоядисат отвътре .
    
Да не се носят едни и същи обувки всеки ден.
Препоръчително е да се използват  такива подходящи за сезона и атмосферните условия,с цел удължаване на живота им.  Запомнете: влагата от обувката излиза за около 20 часа. 

   
Не сушете обувките си на парно,поставени директно до печката или изложени на директна слънчева светлина.
    
При обуването им използвайте задължително обувалка! Вече подпетени,обувките Ви губят формата си и не подлежат на ремонт.

 Ако току- що сте излезли от магазина с любимия си нов чифт обувки, то имате отлична възможност да покажете пълното си внимание и грижа към тях. Вземете специални спрейове, които ще дадат на обувката допълнителни защитни свойства (изключение правят  лачените обувки). Единственото важно условие е грижете се за обувките си редовно и с любов и те ще ви се отблагодарят!







Няма коментари:

Публикуване на коментар